Szczegóły aktualności:

Komisja ds. Promocji Produktów Tradycyjnych i Regionalnych

Paweł Tyl | Z prac Komisji Sejmiku | 23-11-2017
Tworzenie warunków do przetwarzania dóbr runa leśnego oraz promocja produktów wytwarzanych w firmach rodzinnych - to główne tematy posiedzenia Komisji, które odbyło się 23 listopada br. w Ośrodku Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych w Kalsku.
Podczas posiedzenie komisji Przewodniczący Klaudiusz Balcerzak poddał do dyskusji pytanie „ Czy można zbudować markę Polską produktu tradycyjnego pochodzącego z lasu ?” dzięki, któremu został omówiony szczegółowo temat dóbr runa leśnego.

Przedstawiciel Regionalnych Lasów Państwowych w Zielone Górze omówił możliwości promocji produktu, jakim jest dziczyzna, poprzez projekt rozwojowy Lasów Państwowych pod nazwą „Zdrowa żywność z Polskich Lasów”.

W posiedzeniu Komisji udział wzięli również studenci Uniwersytetu Zielonogórskiego zamiejscowego w Sulechowie na kierunku Żywienie człowieka i dietoterapia, którzy brali czynny udział w dyskusji na temat promocji produktów regionalnych.

Tekst i zdjęcie: Marta Kurzawska

Zapisz się do naszego cotygodniowego newslettera!