
Winnica Senorio de Barahonda założona została w 1925 roku. To rodzinna firma produkująca często nagradzane wina. Położona jest w maleńkim regionie Yecla, na samej północy Murcii. Właściciele przy produkcji wina wykorzystują nowoczesne technologie. Taki sposób produkcji wymaga rygorystycznej kontroli temperatury wina, zbiorników ze stali nierdzewnej oraz doskonałych warunków higienicznych w całym procesie. Winnica produkuje tylko naturalne wino. Uczestnicy misji mieli okazję obejrzeć winnicę oraz zapoznać się z procesem produkcji, a także różnymi formami promocji.
W programie kwietniowej misji do Hiszpanii zaplanowano jeszcze m.in. wizytę na międzynarodowych targach Alimentaria i Hostelco w Barcelonie. W misji biorą udział przedstawiciele branży turystycznej, a także firmy produkcyjne, specjalizujące się w produkcji mebli hotelowych, klimatyzacji oraz wyrobów drewnianych. Jest także przedstawiciel firmy IT, twórca portalu wymiany handlowej artykułów rolniczych.
Misja współfinansowana jest ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego - Lubuskie 2020, w ramach Osi Priorytetowej 1, Działanie 1.4.1 Promocja regionu i umiędzynarodowienie sektora MŚP - projekty realizowane poza formułą ZIT.