
Warsztaty będą realizowane z udziałem publiczności zgodnie z wytycznymi przeciwepidemicznymi Głównego Inspektora Sanitarnego oraz poprzez relację on-line na profilu facebookowym LCW.
Program cyklu:
5 lipca – „Jak założyć winnicę, jak dobrać odmiany, jak wyprodukować wino”– prowadzenie Roman Grad „Winnica Julia”, godz.11.00-13.00
19 lipca – „Jak łączyć i podawać lubuskie produkty regionalne z lubuskim winem”– prowadzenie Patrycja Racinowska-Kołłątaj P&K – Z miłości do jakości godz.11.00-13.00
2 sierpnia – „Kultura serwowania i degustacji wina” – prowadzenie Kinga Kowalewska-Koziarska „Winnica Kinga”, godz.11.00-13.00
16 sierpnia – „Historia lubuskich winobrań – przeszłość i teraźniejszość winiarstwa na Ziemi Lubuskiej” – prowadzenie Przemysław Karwowski Fundacja „Gloria Monte Verde” godz.11.00-13.00
30 sierpnia - „Wina musujące atrakcją lubuskiego” – prowadzenie Guillaume Dubois „Winnica Gostchorze” godz.11.00-13.00
Miejsce: Lubuskie Centrum Winiarstwa w Zaborze, ul. Winiarska 1
Szczegółowe informacje i zapisy pod nr tel. 68 32 00 626 lub 68 32 00 112