Smacznie i zdrowo nad jeziorem w Kłodawie

Pobierz PDF
Lubuska mapa miejsc kulinarnych nieustannie się powiększa. Już w niedzielę, 29 maja, w Kłodawie odbędzie się otwarcie nowego punktu sprzedaży produktów regionalnych – Targ nad Jeziorem.

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w ramach akcji "Wspieraj Lubuskich Producentów. Kupuj lokalnie" promuje wszelkie działalności związane z promocją produktów regionalnych. Są nimi m.in. miejsca dedykowane sprzedaży żywności oraz rękodzieła wytwarzanego na terenie województwa lubuskiego. Cel to stworzenie miejsca, w którym - w jednym miejscu i jednym czasie - spotkać będzie można małych, lokalnych producentów z wielu różnych dziedzin.

Na stołach wystawców nie zabraknie najwyższej jakości wędlin i nabiału, świeżego pieczywa, miodów z lokalnych pasiek, domowych przetworów, słodkich wypieków czy sezonowych warzyw i owoców. Na miejscu na pewno będzie można zjeść coś na ciepło, napić się kawy lub lemoniady czy spróbować rzemieślniczych lodów. Pojawi się strefa relaksu z leżakami oraz atrakcjami dla dzieci. - A wszystko to w odległości mniejszej niż 100 metrów od fantastycznego jeziora Kłodawskiego – podkreślają organizatorzy Targu nad Jeziorem.

- Targi dedykowane sprzedaży produktów regionalnych cieszą się coraz większym zainteresowaniem kupujących. Oprócz miejsca, w którym można nabyć żywność i rękodzieło, są one możliwością zdobycia wiedzy bezpośrednio od producenta na temat żywności regionalnej oraz jej wytwarzania – podkreśla dyrektor Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego Jacek Urbański.

Targ Nad Jeziorem odbywać się będzie w każdą niedzielę w godz. 9.00-14.00 przez cały rok.

Zobacz również