• Przejdź do treści
  • Ikona elementu - Facebook Facebook
  • Ikona elementu - Instragram Instragram
  • Ikona elementu - youtube youtube
  • Ikona elementu - Biuletyn Informacji Publicznej Biuletyn Informacji Publicznej
  • Ikona elementu - Skrzynka podawcza Skrzynka podawcza
Logo Lubuskie Warte zachodu

Portal Województwa Lubuskiego

  • Dla mieszkańca
    • Zdrowie
      • Aktualności
      • Wojewódzkie samorządowe jednostki organizacyjne oraz spółki
      • Umieszczenia w szpitalach psychiatrycznych na podstawie postanowienia sądowego
      • Przymus bezpośredni
      • Staże podyplomowe lekarzy
      • Wpis do ewidencji lekarzy uprawnionych do przeprowadzania badań lekarskich kierowców oraz osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami
      • Programy zdrowotne
      • Programy w zakresie ochrony zdrowia
      • Informator o dostępnych w województwie lubuskim formach wsparcia osób z zaburzeniami psychicznymi
      • Konsultacje społeczne
      • Polub nas na FB
      • Kontakt
    • NGO
      • Aktualności
      • Otwarte konkursy ofert
      • Tryb pozakonkursowy (małe granty)
      • Program współpracy i regulamin udzielania dotacji
      • Współpraca z NGO - kontakty
      • Konsultacje społeczne
      • Generator ofert
      • Rada Działalności Pożytku Publicznego Województwa Lubuskiego
      • Nabór do KM FEL 2021-2027
    • Współpraca zagraniczna
      • Aktualności
      • Priorytety Współracy Zagranicznej
      • Partnerzy Województwa Lubuskiego
      • Umowy, Porozumienia i Oświadczenia o współpracy
      • Inne formy współpracy
      • Kontakt
      • Biuro Regionalne Województwa Lubuskiego w Brukseli
    • Środowisko
      • Aktualności
      • POMOC DE MINIMIS
      • BDO i opłaty produktowe
      • Dostęp do informacji o środowisku
      • Ekopłatnik
      • Opłaty za korzystanie ze środowiska
      • Rejestr informacji o środowisku
      • Środowisko BIP
      • Zużyte baterie i akumulatory
    • e-lubuskie
      • Aktualności
      • MedBrain L – lubuski projekt wsparcia diagnostyki i medycyny systemami Sztucznej Inteligencji
      • Lubuskie Centrum Kompetencji Cyfrowych i Usług Wspólnych - Data Center
      • Lubuskie kontra Wirus
      • Lubuski e-Urząd II
      • Lubuskie e-Zdrowie
      • Park technologii kosmicznych
      • Termomodernizacja Budynku UMWL
      • Rewitalizacja budynku Wielospecjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. Sp. z o.o. na potrzeby Lubuskiego Centrum Kompetencji Cyfrowych i Usług Wspólnych - etap I
    • Kultura i dziedzictwo
      • Aktualności
      • Dotacje na zabytki
      • Lubuskie Szlaki Dziedzictwa Kulturowego
      • Lubuskie Pomniki Historii
      • Zabytki Światowego Dziedzictwa UNESCO w lubuskiem
      • Instytucje kultury
      • Strategie i Programy
      • Szlak Kościołów Drewnianych
      • Zamki, pałace i dwory
      • Nagrody Kulturalne Marszałka
      • Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego
    • Sport i edukacja
      • Wojewódzki Ośrodek Sportu i Rekreacji im. Zbigniewa Majewskiego w Drzonkowie
      • Nagrody i wyróżnienia w dziedzinie sportu
      • Współpraca z jednostkami samorządu terytorialnego Województwa Lubuskiego w zakresie sportu
      • Rozwój infrastruktury sportowej w Województwie Lubuskim 2025
      • Infrastruktura boisk piłkarskich
      • Jednostki oświatowe
      • Informacje oświatowe
      • Informacje o naborach do szkół i placówek
      • Konkursy na dyrektorów wojewódzkich jednostek oświatowych
      • Lubuska Edukacja Ekologiczno - Klimatyczna (Nauka)
      • Projekt - Lubuska Szkoła Przyszłości
    • Turystyka
      • Aktualności
      • Enoturystyka
      • Atrakcje Lubuskie
      • Organizatorzy turystyki i przedsiębiorcy ułatwiający nabywanie powiązanych usług turystycznych
      • Ewidencja Obiektów Hotelarskich
      • Przewodnicy Górscy, Przewodnicy Turystyczni i Piloci Wycieczek
      • Kontakt
    • Rozwój Regionu
      • Aktualności
      • Strategia Rozwoju Województwa Lubuskiego
      • Lubuska Rada Doradcza ds. Rozwoju Regionu
      • Lubuskie Regionalne Obserwatorium Terytorialne
      • Polityka spójności
      • Rewitalizacja
      • Szkolnictwo wyższe
      • Kontakt
    • Informacja przestrzenna i nieruchomości
      • Aktualności
      • Regionalny Węzeł Infrastruktury Informacji Przestrzennej Województwa Lubuskiego
      • Geoportale lokalne
      • Planowanie przestrzenne (m.in. opracowania studialne)
      • Nieruchomości na sprzedaż
      • Wojewódzki Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej
      • Główny Urząd Geodezji i Kartografii
      • Wyszukiwarka Ksiąg Wieczystych
      • Obowiązujący Plan Zagospodarowania Przestrzennego Województwa
    • Transport i Infrastruktura
      • Publiczny Transport Zbiorowy
      • Aktualności
      • Transport Lotniczy
      • Infrastruktura Drogowa
      • Infrastruktura Energetyczna
      • Ikona elementu - Inwestycje z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg Inwestycje z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg
      • Projekt RailBLu
      • Projekt OdraVelo
    • Stypendia Marszałka
      • Lubuskie Talenty - Program Stypendialny
      • Lubuscy Zawodowcy - Program Stypendialny
      • Stypendia dla studentów kierunków medycznych
      • Stypendia naukowe, twórcze i artystyczne
      • Stypendia sportowe
      • Stypendia dla studentów studiów stacjonarnych wyższych uczelni
    • Gospodarka
      • Zainwestuj w Lubuskiem
      • Zostań eksporterem
      • Ikona elementu - Misje gospodarcze Misje gospodarcze
      • Publikacje
      • Informacje o gospodarce Województwa
      • Inteligentne specjalizacje
      • Akredytacja Regionalna
      • Program Rozwoju Innowacji
      • Prezentacja Gospodarcza
    • Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
      • Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
      • Poprzednie edycje
    • Lubuski Lider Biznesu
    • Promocja Województwa
      • Aktualności
      • Filmy promocyjne
      • Materiały On-Line
      • Logo i Herb Województwa
      • Patronaty Marszałka Województwa
      • Atrakcje Lubuskie
      • Lubuskie Centrum Winiarstwa
    • Zamówienia publiczne
    • Fundusze Europejskie
      • Aktualności
      • Interreg
      • Regionalny Program Operacyjny - Lubuskie 2020
      • Zapytaj o Fundusze Europejskie
      • RODO w PIFE
      • Rzecznik Funduszy Europejskich
    • Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży
      • Aktualności
      • Informacje o nowej inwestycji
    • Rada Kobiet Województwa Lubuskiego
    • Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
      • Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
      • Ekspertyza - charakterystyka sytuacji kobiet i mężczyzn w województwie lubuskim
      • Równościowy Plan Dziania dla województwa lubuskiego na lata 2025-2030.
      • Sprawozdawczość
      • Kontakt
  • Urząd
    • Kontakty
    • Petycje
    • Standardy ochrony małoletnich
    • System Zarządzania Jakością
    • System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji
  • Samorząd
    • Zarząd Województwa
    • Sejmik
      • Aktualności
      • Radni
      • Ikona elementu - Sesje Sejmiku Sesje Sejmiku
      • Z prac Komisji Sejmiku
      • Kompetencje Sejmiku
      • Odznaka Honorowa za Zasługi dla Województwa Lubuskiego
      • Honorowy Obywatel Województwa Lubuskiego
      • Radni poprzednich kadencji
      • Młodzieżowy Sejmik WL
    • WRDS
      • Aktualności
      • Prezydium WRDS
      • Członkowie WRDS
      • Stanowiska
      • Uchwały
      • Opinie
      • Apele
  • Region
    • Lubuskie media
    • Parlamentarzyści
    • Rady i organy doradcze
  • Kontakt
Wyszukiwarka główna
Dla mieszkańca
Urząd
Samorząd
Region
Kontakt
Zdrowie
NGO
Współpraca zagraniczna
Środowisko
e-lubuskie
Kultura i dziedzictwo
Sport i edukacja
Turystyka
Rozwój Regionu
Informacja przestrzenna i nieruchomości
Transport i Infrastruktura
Stypendia Marszałka
Gospodarka
Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
Lubuski Lider Biznesu
Promocja Województwa
Zamówienia publiczne
Fundusze Europejskie
Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży
Rada Kobiet Województwa Lubuskiego
Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
Aktualności
Wojewódzkie samorządowe jednostki organizacyjne oraz spółki
Umieszczenia w szpitalach psychiatrycznych na podstawie postanowienia sądowego
Przymus bezpośredni
Staże podyplomowe lekarzy
Wpis do ewidencji lekarzy uprawnionych do przeprowadzania badań lekarskich kierowców oraz osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami
Programy zdrowotne
Programy w zakresie ochrony zdrowia
Informator o dostępnych w województwie lubuskim formach wsparcia osób z zaburzeniami psychicznymi
Konsultacje społeczne
Polub nas na FB
Kontakt
Aktualności
Otwarte konkursy ofert
Tryb pozakonkursowy (małe granty)
Program współpracy i regulamin udzielania dotacji
Współpraca z NGO - kontakty
Konsultacje społeczne
Generator ofert
Rada Działalności Pożytku Publicznego Województwa Lubuskiego
Nabór do KM FEL 2021-2027
Aktualności
Priorytety Współracy Zagranicznej
Partnerzy Województwa Lubuskiego
Umowy, Porozumienia i Oświadczenia o współpracy
Inne formy współpracy
Kontakt
Biuro Regionalne Województwa Lubuskiego w Brukseli
Aktualności
POMOC DE MINIMIS
BDO i opłaty produktowe
Dostęp do informacji o środowisku
Ekopłatnik
Opłaty za korzystanie ze środowiska
Rejestr informacji o środowisku
Środowisko BIP
Zużyte baterie i akumulatory
Aktualności
MedBrain L – lubuski projekt wsparcia diagnostyki i medycyny systemami Sztucznej Inteligencji
Lubuskie Centrum Kompetencji Cyfrowych i Usług Wspólnych - Data Center
Lubuskie kontra Wirus
Lubuski e-Urząd II
Lubuskie e-Zdrowie
Park technologii kosmicznych
Termomodernizacja Budynku UMWL
Rewitalizacja budynku Wielospecjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. Sp. z o.o. na potrzeby Lubuskiego Centrum Kompetencji Cyfrowych i Usług Wspólnych - etap I
Aktualności
Dotacje na zabytki
Lubuskie Szlaki Dziedzictwa Kulturowego
Lubuskie Pomniki Historii
Zabytki Światowego Dziedzictwa UNESCO w lubuskiem
Instytucje kultury
Strategie i Programy
Szlak Kościołów Drewnianych
Zamki, pałace i dwory
Nagrody Kulturalne Marszałka
Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego
Wojewódzki Ośrodek Sportu i Rekreacji im. Zbigniewa Majewskiego w Drzonkowie
Nagrody i wyróżnienia w dziedzinie sportu
Współpraca z jednostkami samorządu terytorialnego Województwa Lubuskiego w zakresie sportu
Rozwój infrastruktury sportowej w Województwie Lubuskim 2025
Infrastruktura boisk piłkarskich
Jednostki oświatowe
Informacje oświatowe
Informacje o naborach do szkół i placówek
Konkursy na dyrektorów wojewódzkich jednostek oświatowych
Lubuska Edukacja Ekologiczno - Klimatyczna (Nauka)
Projekt - Lubuska Szkoła Przyszłości
Aktualności
Enoturystyka
Atrakcje Lubuskie
Organizatorzy turystyki i przedsiębiorcy ułatwiający nabywanie powiązanych usług turystycznych
Ewidencja Obiektów Hotelarskich
Przewodnicy Górscy, Przewodnicy Turystyczni i Piloci Wycieczek
Kontakt
Aktualności
Strategia Rozwoju Województwa Lubuskiego
Lubuska Rada Doradcza ds. Rozwoju Regionu
Lubuskie Regionalne Obserwatorium Terytorialne
Polityka spójności
Rewitalizacja
Szkolnictwo wyższe
Kontakt
Aktualności
Regionalny Węzeł Infrastruktury Informacji Przestrzennej Województwa Lubuskiego
Geoportale lokalne
Planowanie przestrzenne (m.in. opracowania studialne)
Nieruchomości na sprzedaż
Wojewódzki Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej
Główny Urząd Geodezji i Kartografii
Wyszukiwarka Ksiąg Wieczystych
Obowiązujący Plan Zagospodarowania Przestrzennego Województwa
Publiczny Transport Zbiorowy
Aktualności
Transport Lotniczy
Infrastruktura Drogowa
Infrastruktura Energetyczna
Ikona elementu - Inwestycje z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg Inwestycje z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg
Projekt RailBLu
Projekt OdraVelo
Lubuskie Talenty - Program Stypendialny
Lubuscy Zawodowcy - Program Stypendialny
Stypendia dla studentów kierunków medycznych
Stypendia naukowe, twórcze i artystyczne
Stypendia sportowe
Stypendia dla studentów studiów stacjonarnych wyższych uczelni
Zainwestuj w Lubuskiem
Zostań eksporterem
Ikona elementu - Misje gospodarcze Misje gospodarcze
Publikacje
Informacje o gospodarce Województwa
Inteligentne specjalizacje
Akredytacja Regionalna
Program Rozwoju Innowacji
Prezentacja Gospodarcza
Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
Poprzednie edycje
Aktualności
Filmy promocyjne
Materiały On-Line
Logo i Herb Województwa
Patronaty Marszałka Województwa
Atrakcje Lubuskie
Lubuskie Centrum Winiarstwa
Aktualności
Interreg
Regionalny Program Operacyjny - Lubuskie 2020
Zapytaj o Fundusze Europejskie
RODO w PIFE
Rzecznik Funduszy Europejskich
Aktualności
Informacje o nowej inwestycji
Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
Ekspertyza - charakterystyka sytuacji kobiet i mężczyzn w województwie lubuskim
Równościowy Plan Dziania dla województwa lubuskiego na lata 2025-2030.
Sprawozdawczość
Kontakt
Kontakty
Petycje
Standardy ochrony małoletnich
System Zarządzania Jakością
System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji
Zarząd Województwa
Sejmik
WRDS
Aktualności
Radni
Ikona elementu - Sesje Sejmiku Sesje Sejmiku
Z prac Komisji Sejmiku
Kompetencje Sejmiku
Odznaka Honorowa za Zasługi dla Województwa Lubuskiego
Honorowy Obywatel Województwa Lubuskiego
Radni poprzednich kadencji
Młodzieżowy Sejmik WL
Aktualności
Prezydium WRDS
Członkowie WRDS
Stanowiska
Uchwały
Opinie
Apele
Lubuskie media
Parlamentarzyści
Rady i organy doradcze
Wyszukiwarka mobilna
  • Strona główna
  • Dla mieszkańca
  • Promocja Województwa
  • Promocja Regionu
  • Lubuskie słynie z lasów. Warto...
8 listopada 2024

Lubuskie słynie z lasów. Warto wykorzystać jego walory

Małgorzata Tramś-Zielińska

Autor

Fot: Katarzyna Jach

Udostępnij

X.com Facebook.com LinkedIn.com Pinterest.com

– Wierzę, że uda nam się przekonać jak najszersze grono osób, że poszanowanie przyrody i przeciwdziałanie negatywnym zmianom klimatu w żaden sposób nie stoi w opozycji do tego wszystkiego, co robią myśliwi i z czym kojarzone jest łowiectwo, bo państwa rola jest nieoceniona – mówił marszałek Marcin Jabłoński.

8 listopada 2024 r. w Urzędzie Marszałkowskim odbyło się seminarium pn. „Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej”. Zorganizowano je w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania oraz cyklu łowieckich spotkań. W tym roku Polski Związek Łowiecki wraz z FACE (European Federation for Hunting and Conservation) ogłosiło w dniach 4-10.11.2024 r. Europejski Tydzień Dziczyzny. Seminarium „Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej” wpisuje się idealnie w strategię tego działania.

Marszałek Marcin Jabłoński podkreślał, że to ważne wydarzenie zorganizowane pod auspicjami łowczych z całej Polski, myśliwych i osób, które rozumieją, jak ważne są produkty regionalne. Przypomniał, że Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego powstało głównie po to, by wspierać takie inicjatywy. – Dziś usłyszeliśmy, jak wielkie i wspaniałe są możliwości z wykorzystaniem tych wartościowych produktów regionalnych. Mam nadzieję, że podobne inicjatywy będziecie państwo realizować w przyszłości, że będziemy mogli państwa skutecznie wspierać. Rozumiemy państwa wkład w utrzymanie ekosystemu w takim kształcie, w jakim on powinien funkcjonować. Mocno wpisujecie się w bezpieczeństwo tego świata przyrody, który nas otacza. W województwie lubuskim rozumiemy potrzebę funkcjonowania łowiectwa. Poszanowanie przyrody, harmonia naszego życia z przyrodą – to wszystko jest doskonale wpisane w ideę, jaką państwo propagujecie – mówił marszałek.             

Wojewoda lubuski Marek Cebula podkreślał, że nasz region ma ponad 50 proc. zalesienia. – Powinniśmy wykorzystywać nasze walory. Województwo lubuskie łowiectwem i leśnikami stoi. To nasz region nadaje pewien ton, jeśli chodzi o sprawy łowieckie w całym kraju. Możemy się z tym zgodzić lub nie, ale to tutaj jest silne środowisko leśników, a leśnicy pełnią też ważne funkcje, sam jestem leśnikiem z wykształcenia. Jesteśmy tym, co jemy i warto sobie wziąć to do serca – mówił wojewoda.      

Łowczy krajowy Eugeniusz Grzeszczak dziękował za spotkanie oraz postawę władz samorządowych i wojewódzkich za podejście do tematu i wsparcie, a województwo lubuskie wskazywał za wzór, jeśli chodzi o działania w tym zakresie.    

Spotkanie podzielone było na dwie części referatowe. Podczas panelu pierwszego rozmawiano o prozdrowotnych właściwościach dziczyzny oraz dostępności dziczyzny w województwie lubuskim. Dziczyzna w kuchni staropolskiej i w codziennej diecie oraz przepisy kulinarne to zagadnienia drugiego panelu.

– Konferencja miała na celu popularyzację lubuskiej dziczyzny i uznanie jej za produkt regionalny województwa lubuskiego. Wydarzenie zorganizowano dokładnie 8 listopada ze względu na to, że tego dnia obchodzony jest Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania – mówił członek zarządu Województwa Lubuskiego Zbigniew Kołodziej. 

Słuchając głosu pasjonatów, praktyków i specjalistów od dziczyzny można było usłyszeć wiele na temat walorów zdrowotnych i kulinarnych, jakie daje mięso z dziczyzny. Zwrócono uwagę na bezpieczeństwo zdrowotne dziczyzny w procesie pozyskiwania mięsa oraz pracę myśliwych w tym zakresie.

W trakcie seminarium zaprezentowano różne potrawy przygotowane na bazie dziczyzny, a ich twórcami byli uczniowie szkół gastronomicznych z województwa lubuskiego: Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Henrykowie, Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Technicznych w Żarach, Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku oraz Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej w Gorzowie Wlkp. Uczniowie przygotowali gulasz z dzika, bigos myśliwski na dziczyźnie, wyroby z dziczyzny – wędliny, carpaccio z daniela, tartinki z pasztetem z dziczyzny i żurawiną, roladki z dzika ze śliwką i dzikie ptysie.  

Ponadto lubuscy producenci z firm Pieczyste i Madaks przygotowali pieczonego dzika z kaszą oraz szynkę z dzika w pieczonym chlebie. Degustacje wspomnianych potraw miały na celu propagowanie zdrowej kuchni na bazie dziczyzny. 

Zaangażowanie i promocja uczniów szkół gastronomicznych miała na celu m.in. edukację i praktyczną naukę obróbki mięsa z dziczyzny. Dzięki temu przedsięwzięciu uczniowie mieli możliwość poznania walorów kulinarnych i zdrowotnych tego mięsa, a przede wszystkim mieli szansę samemu przygotować potrawy, do których nie mają zazwyczaj dostępu.

Wyróżnienia i podziękowania

Nad przebiegiem prelekcji czuwał prof. dr hab. Dariusz J. Gwiazdowicz – laureat tytułu Osobowość Roku Polski 2023. Prof. dr hab. inż. Dariusz J. Gwiazdowicz jest autorem ponad 500 publikacji naukowych i popularnonaukowych, jakie ukazały się w ponad 100 czasopismach w 25 krajach. Marszałek województwa lubuskiego Marcin Jabłoński wręczył mu podziękowania i gratulacje.

Głównym kierunkiem aktywności naukowej profesora jest poszukiwanie kompromisu pomiędzy koniecznością prowadzenia gospodarki opartej na użytkowaniu środowiska (leśnictwo, łowiectwo, rolnictwo, rybactwo) a skutecznymi metodami ochrony przyrody. Ponadto podejmuje prace zmierzające do poznania zawiłych zależności, jakie powstały na przestrzeni wieków pomiędzy rozwojem cywilizacyjnym (krajobraz kulturowy) a zmianami przyrodniczymi (krajobraz przyrodniczy). Pełnił lub pełni szereg funkcji, m.in. jako członek Komitetu Polityki Naukowej przy Ministrze Edukacji i Nauki, ekspert Narodowego Centrum Nauki w obszarze badawczym nauk o życiu, koordynator Narodowego Programu Leśnego w panelu „Dziedzictwo”, kierownik Katedry Ochrony Lasu i Środowiska oraz przewodniczący Wydziałowej Komisji ds. Nauki na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.

Wicemarszałek Grzegorz Potęga oraz członek Zarządu Województwa Zbigniew Kołodziej wręczyli także tytuł ambasadora Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego Annie Anklewicz z restauracji Nadodrzański Dwór w Nowej Soli, finalistce programu kulinarnego Hell’s Kitchen.

Organizatorami spotkania były Zarządy Okręgowe Polskiego Związku Łowieckiego w Zielonej Górze i Gorzowie Wlkp. przy współpracy z Lubuskim Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze.  

W konferencji wzięli udział także: wiceprzewodniczący sejmiku Edward Fedko, radna Elżbieta Olga Polak oraz senatorowie Mirosław Różański i Władysław Komarnicki. 

Pobierz PDF
Kategoria: Promocja Regionu
  • Poprzedni wpis I Święto Produktu Regionalnego Powiatu Nowosolskiego – sukces pomimo kapryśnej pogody!
  • Następny wpis To już czas, by wybrać Ulubionego Producenta Lubuskiego 2024

Galeria: Naturalne Skarby Lubuskiego: Kuchnia Inspirowana Lasem

  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
  • W Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze zebrali się miłośnicy lokalnych smaków oraz eksperci kulinarni, aby wspólnie odkrywać, jak tradycje lasu mogą inspirować zdrową i pełnowartościową kuchnią. Spotkanie w ramach Łowieckich Spotkań było okazją do degustacji i rozmów o korzyściach płynących z kuchni tworzonej z natury regionu. Seminarium "Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej" ukazuje wyjątkowe spotkanie, które odbyło się z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

Powiązane wiadomości

  • Promocja Regionu
    24.03.2025
    Lubuskie stoisko nagrodzone na targach we Wrocławiu!
  • Promocja Regionu
    29.08.2024
    „Łowiectwo a rolnictwo – stereotypy czy wspólny cel?”
  • Promocja Regionu
    24.08.2024
    W Gliśnie zadebiutowały targi łowiectwa, winiarstwa i produktu...
  • Środowisko
    23.08.2024
    Szop pracz zagraża faunie i florze lubuskiego. Rozmawiano o tym...

Zobacz również

  • Promocja Regionu
    7.10.2024
    Zapraszamy na I Święto Produktu Regionalnego Powiatu Nowosolskiego
    W poniedziałek, 7 października 2024 roku w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Lubuskiego w Zielonej...
  • Promocja Regionu
    11.10.2024
    Czego dotyczyły Lubuskie trendy na regionalne weekendy?
    Czas na podsumowanie projektu pn. „Lubuskie trendy na regionalne weekendy” organizowanego przez Lubuskie...
Zobacz więcej

Dodatkowe informacje

Logo Lubuskie Warte zachodu

Adres:

Województwo Lubuskie - Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego

ul. Podgórna 7

65-057 Zielona Góra

  • Ikona elementu - Facebook Facebook
  • Ikona elementu - Instragram Instragram
  • Ikona elementu - youtube youtube

Kontakt:

tel.: +48 68 456 52 00

fax: +48 68 456 52 96

kancelaria.ogolna@lubuskie.pl

e-Doręczenia: AE:PL-59819-50513-EDBAG-31

Godziny otwarcia urzędu:

pn-pt: 7:30 - 15:30

W imieniu Zarządu i Marszałka interesantów w sprawach skarg i wniosków przyjmuje Sekretarz Województwa w każdą środę w godzinach 8.30-16.30, po uprzednim umówieniu się.
Tel. +48 68 456 55 00

Dane:


NIP: 973-05-90-332

REGON: 970770089

TERYT: 0862011 16742

Dla mieszkańca
Zdrowie
NGO
Współpraca zagraniczna
Środowisko
e-lubuskie
Kultura i dziedzictwo
Sport i edukacja
Turystyka
Rozwój Regionu
Informacja przestrzenna i nieruchomości
Transport i Infrastruktura
Stypendia Marszałka
Gospodarka
Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
Lubuski Lider Biznesu
Promocja Województwa
Zamówienia publiczne
Fundusze Europejskie
Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży
Rada Kobiet Województwa Lubuskiego
Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
Urząd
Kontakty
Petycje
Standardy ochrony małoletnich
System Zarządzania Jakością
System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji
Samorząd
Zarząd Województwa
Sejmik
WRDS
Region
Lubuskie media
Parlamentarzyści
Rady i organy doradcze
Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • Zasady bezpieczeństwa w Internecie
  • ePuap UMWL
  • Formularz kontaktowy
© Copyright Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze
Realizacja: IDcom.pl