Lubuskie plony jesieni

Pobierz PDF
Uwaga: Wiadomość archiwalna. Nie wszystkie załączniki i linki mogą działać poprawnie.
Było smacznie i kolorowo. W niedzielę 12 października br. na terenie Giełdy Rolno-Towarowej w Zielonej Górze odbyła się czwarta edycja imprezy pod nazwą Lubuskie Plony Jesieni. - To kolejna impreza, która organizujemy w celu promocji naszych produktów regionalnych i tradycyjnych oraz naszych producentów - mówiła marszałek Elżbieta Polak.  Była to okazja do spróbowania regionalnych przysmaków, w tym zupy z dni serwowanej przez marszałek Polak oraz członka zarządu Stanisława Tomczyszyna.

Lubuskie plony jesieni odbywają się pod honorowym patronatom Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas tegorocznej edycji można było zobaczyć pokaz gotowania „Jabłko w trzech odsłonach” oraz obejrzeć występy zespołów muzycznych. Rozstrzygnięty został także konkurs na najbardziej okazałą dynię. Jak podkreślała marszałek Elżbieta Polak, imprezy, takie jak ta to doskonałe miejsce do promocji regionalnych smaków. - W ten wyjątkowy dzień czaruje nas kolorami nie tylko nasza piękna polska jesień, ale przede wszystkim bogactwo płodów rolnych i ogrodniczych. To kolejna impreza, która organizujemy w celu promocji naszych produktów regionalnych i tradycyjnych oraz naszych producentów. Jeszcze nie dawno na liście produktów tradycyjnych mieliśmy ich tylko 5, a dziś mamy ich już 33. Dziś możemy się przekonać jak wyjątkowo smakuje region lubuski - przekonywała.

Galeria: Lubuskie Plony Jesieni 2014

Zobacz również