
Do konkursu można zgłaszać następujące rodzaje produktów:
- sery i produkty mleczne,
- mięso świeże i produkty mięsne,
- produkty rybołówstwa, w tym ryby,
- orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce (świeże i przetworzone),
- wyroby piekarnicze i cukiernicze,
- oleje i tłuszcze (masło, margaryna, itp.),
- miody,
- gotowe dania i potrawy,
- napoje (alkoholowe i bezalkoholowe),
- inne produkty.
Konkurs będzie przebiegał w trzech etapach: lokalnym, wojewódzkim i ogólnokrajowym. Z etapu lokalnego do wojewódzkiego każdy samorząd ma prawo zgłosić cztery produkty lokalne. Z województwa do ostatniego etapu wytypowane będą po dwa produkty. Ogólnokrajowa Kapituła Konkursowa wyłoni trzy produkty i przyzna miejsca od I do III.
Finał konkursu odbędzie się w Warszawie, w ogrodach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego podczas imprezy: Piknik Poznaj Dobrą Żywność – 16 maja 2015 r. Dla zwycięzców przewidziane są nagrody. Wszyscy producenci zgłoszeni do udziału w konkursie przez Marszałków Województw, będą mieli możliwość udziału w pikniku Poznaj Dobrą Żywność, w ramach którego będą mieli do dyspozycji stoisko, w celu zaprezentowania swoich produktów.
Producentów zainteresowanych udziałem w tym konkursie prosimy o przesyłanie zgłoszenia – wstępnie bez próbki produktu do Sekretariatu Regionalnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, ul. Podgórna 7, 65 – 057 Zielona Góra w terminie do 15 kwietnia 2015 roku.
W razie pytań, prosimy o kontakt pod numerem 068 45 65 368.
Regulamin konkursu oraz formularz zgłoszeniowy na stronie:
http://prow.lubuskie.pl/2015/03/12/uwaga-konkurs/