Grecy poznają polską żywność

Pobierz PDF
Uwaga: Wiadomość archiwalna. Nie wszystkie załączniki i linki mogą działać poprawnie.
W dniach 12-17 marca br. Lubuska delegacja bierze udział misji gospodarczej na Krecie. W ramach wizyty uczestnicy misji wzięli udział w Międzynarodowych Targach Spożywczych Food Expo w Atenach. Zakres branżowy targów obejmuje m.in.: artykuły spożywcze, mięso, wyroby mięsne i delikatesowe, produkty mleczne i sery, żywność mrożoną, zboża, rośliny strączkowe, surowce (składniki cukiernicze i piekarnicze) jak i maszyny do przetwarzania żywności i opakowań oraz wyposażenia super marketów (zamrażarki, chłodnie). Targi Food Expo co roku przyciągają kilkuset wystawców oraz tysiące odwiedzających.

Na targach lubuscy przedsiębiorcy mieli możliwość spotkania ze specjalistami zajmującymi się produkcją, importem oraz wprowadzeniem do obrotu produktów m.in., z następujących kategorii:

• nabiał, sery, makarony, dania gotowe

• dżemy, miód, lody, cukierki, słodycze, orzechy

• świeże warzywa i owoce, mrożonki, mrożone warzywa

• mięso, owoce morza, ryby

• półprodukty dla przemysłu piekarniczego i cukierniczego

• przechowywanie produktów

• sprzęt do produkcji i pakowania

• detergenty przemysłowe

• napoje:  kawa, woda, soki, napoje alkoholowe, wino, piwo

Galeria: Targi Żywnośći Food Expo

Zobacz również