Lubuskie pachnie i smakuje wyśmienicie (wideo)

Pobierz PDF
Uwaga: Wiadomość archiwalna. Nie wszystkie załączniki i linki mogą działać poprawnie.
Sery, ryby, wino, mięsa, wędliny tego wszystkiego spróbować można na Bulwarze Nadwarciańskim Zachodnim podczas Dni Województwa Lubuskiego. Lubuskie chwali się tym, co ma najlepszego. Biorąc udział w Rajdzie po Lubuskich Smakach można się przekonać, że nasz region pachnie i smakuje rewelacyjnie! Namawiamy też do spróbowania zupy doprawionej przez członków zarządu województwa!

W wielkim kotle na otwartym ogniu gotowała się gulaszowa. Szczyptę przypraw dorzucili przedstawiciele zarządu województwa: marszałek Elżbieta Polak, wicemarszałek Maciej Szykuła oraz radna sejmiku Mirosława Winnicka i radna miasta Gorzowa Halina Kunicka.    

Nad bulwarem unosi się zapach wędzonych ryb, mięs i serów, który wabi odwiedzających Dni Województwa Lubuskiego. Takim zapachom naprawdę trudno się oprzeć. Swoje wyroby prezentują lubuscy producenci wędlin, ryb i serów. Spróbować można także sławnej szynki zapiekanej w chlebie autorstwa Stanisława Mikanowicza. Ale jak się okazuję Lubuskie jest też bardzo słodkie. Miody, pierniki, pyszne czekolady i lody według babcinej receptury osłodzą życie każdemu.

Podczas Dni Województwa Lubuskiego skosztować można także wina z lubuskich winnic oraz pysznego lubuskiego piwa.

Specjalnie dla Lubuszan ugotowano 1200 litrów zupy, którą przyprawiła marszałek Elżbieta Polak.

Galeria: Smaki Lubuskiego na Bulwarze

Zobacz również