Prezentacja LCPR w Rokitnie

Pobierz PDF
LCPR w Rokitnie. Wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn oraz Grażyna Dereń z producentem z Trzebiszewa.
W sobotę, 3 października, Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego podczas uroczystości odpustowo-różańcowych w Sanktuarium w Rokitnie zorganizowało Strefę Produktu Regionalnego. Strefę odwiedził Stanisław Tomczyszyn, Wicemarszałek Województwa Lubuskiego.

Po ceremoniach odpustowych odwiedzający stoiska byli bardzo zainteresowani ofertą producentów produktów regionalnych, zwłaszcza historią powstania naturalnych produktów. Dużą popularnością cieszyły się wędliny, chleby, oleje, kiszonki i różnego rodzaju miody. Producenci chętnie prezentowali swoje produkty, a także wzbogacali wiedzę odwiedzających o tajniki zastosowania naturalnych produktów w codziennej profilaktyce.

Strefę produktu regionalnego odwiedzili m. in.: Stanisław Tomczyszyn, Wicemarszałek Województwa Lubuskiego i Wojciech Kozieja, Dyrektor Departamentu Rolnictwa, Zasobów Naturalnych, Rybactwa i Rozwoju Wsi, którzy zapoznali się z szeroką ofertą produktów od lokalnych producentów.

Po zakończonej celebracji na ręce biskupa diecezji zielonogórsko-gorzowskiej Tadeusza Lityńskiego i kustosza sanktuarium w Rokitnie ks. Piotra Bortnika, Wicemarszałek Tomczyszyn wraz z Przewodniczącą Rady Programowej Grażyną Dereń złożyli podziękowania za okazywane wsparcie lubuskim producentom i po raz kolejny możliwość zorganizowania strefy produktu regionalnego na terenie Sanktuarium.

Galeria zdjęć

Powiązane wiadomości

Zobacz również