
III Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia to impreza skierowana do małych i lokalnych producentów jedzenia w całej Polsce, którzy stosują tradycyjne i ekologiczne metody produkcji swoich wyrobów. Głównym celem wydarzenia jest zapoznanie mieszkańców Zielonej Góry z trendami w tej branży oraz uświadomienie ich, jak ważne jest zdrowe odżywianie w odniesieniu do chorób cywilizacyjnych XXI wieku. Podczas Targów odbędą się różne wykłady, warsztaty oraz pokazy w wykonaniu polskich autorytetów kulinarnych. Lubuscy producenci zdrowej żywności mogą się pochwalić 43 produktami na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
PROGRAM III OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
Zielona Góra 2016
Sobota, 14 maja
godz. 10.00 otwarcie
godz. 10.30 uroczyste, oficjalne otwarcie III OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
godz. 10.45 Lubuski Złoty Lubczyk - ogłoszenie konkursu na najlepszy produkt Targów
godz. 10.00 - 18.00 zwiedzanie Targów, degustacje, sprzedaż wystawianych produktów
11.00 - pokaz restauracji For Rest
12.30 - pokaz restauracji Krośnieńska 12
14.00 - pokaz restauracji Vegarnik
15.30 - pokaz Darii Ładochy
Niedziela, 15 maja
godz. 10.00 - 18.00 zwiedzanie Targów, degustacje, sprzedaż wystawianych produktów
godzi. 11.00 - pokaz Mai Sobczak
godz. 12.30 - pokaz Roberta Sowy cz. 1
godz. 14.00 - pokaz Roberta Sowy cz. 2
godz. 17.00 ogłoszenie wyników konkursu Lubuski Złoty Lubczyk
godz. 17.30 ogłoszenie wyników Konkursu dla Publiczności
godz. 18.00 zakończenie III OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
BILETY: w cenie 5 zł do nabycia w kasie hali targowej
DZIECI do lat 12 - WSTĘP BEZPŁATNY