4 czerwca, podczas uroczystości z okazji Dnia Wolności, w Pałacu Prezydenckim będzie można poznać wszystkie smaki i dźwięki Lubuskiego, karmiąc i duszę, i podniebienie. W trakcie spotkania roboczego rozmawiano o szczegółach prezentacji województwa. Pokażemy to, co mamy najlepszego: przepyszne produkty regionalne, muzyczną wielokulturowość oraz to, w jaki sposób rekultywujemy tradycje winiarskie w regionie.
Ze strony Kancelarii Prezydenta RP w spotkaniu uczestniczyli, m.in. Andrzej Hałasiewicz – ekspert w Kancelarii Prezydenta RP, Janusz Strużyna – dyrektor Biura Obsługi Organizacyjnej Prezydenta, Ewa Wiśniewska - zastępca dyrektora Biura Obsługi Organizacyjnej Prezydenta, Andrzej Hałasiewicz, Krzysztof Wójcik z Biura Projektów Programowych w Kancelarii Prezydenta RP.