Lubuskie w Pałacu Prezydenckim

Pobierz PDF
Uwaga: Wiadomość archiwalna. Nie wszystkie załączniki i linki mogą działać poprawnie.
Na zaproszenie prezydenta RP Bronisława Komorowskiego, 4 czerwca br. podczas Święta Wolności w ogrodach Pałacu Prezydenckiego odbędzie się prezentacja Lubuskiego oraz naszych produktów regionalnych. 15 maja w Warszawie odbyło się robocze spotkanie w tej sprawie, w którym uczestniczyli m.in.: marszałek Elżbieta Polak, dyrektor Gabinetu Zarządu Agnieszka Siarkiewicz i zastępca dyrektora departamentu PROW Tadeusz Woźniak. To niepowtarzalna okazja, by pokazać Polsce, co mamy najlepszego!

4 czerwca, podczas uroczystości z okazji Dnia Wolności, w Pałacu Prezydenckim będzie można poznać wszystkie smaki i dźwięki Lubuskiego, karmiąc i duszę, i podniebienie. W trakcie spotkania roboczego rozmawiano o szczegółach prezentacji województwa. Pokażemy to, co mamy najlepszego: przepyszne produkty regionalne, muzyczną wielokulturowość oraz to, w jaki sposób rekultywujemy tradycje winiarskie w regionie.

Ze strony Kancelarii Prezydenta RP w spotkaniu uczestniczyli, m.in. Andrzej Hałasiewicz – ekspert w Kancelarii Prezydenta RP, Janusz Strużyna – dyrektor Biura Obsługi Organizacyjnej Prezydenta, Ewa Wiśniewska -  zastępca dyrektora Biura Obsługi Organizacyjnej Prezydenta, Andrzej Hałasiewicz, Krzysztof Wójcik z Biura Projektów Programowych w Kancelarii Prezydenta RP.

Zobacz również