
Na uczestników czekało mnóstwo atrakcji. Zabawa ze zwierzętami (owce wrzosówki, kozy, jagnięta, perliczki, kaczki, kury), a następnie spacer do naturalnej pasieki w poszukiwaniu królowej pszczół, oczywiście w profesjonalnych strojach bartniczych, które czekały na wszystkich.
Właściciele przygotowali wiele specjałów, wszystkie naturalne, ekologiczne a przede wszystkim swojskie: ciasta drożdżowe, chleb z własnego wypieku, masło z wiejskiego mleka, a na koniec tradycyjna kiełbaska z ogniska, którą każdy mógł własnoręcznie upiec. Wyjeżdżając z Malinówki, uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy imienne. Kolejną atrakcją była wizyta w Kaktusiarni Państwa Kondratowiczów w Żaganiu. Niepozorne tylko z zewnątrz gospodarstwo po otwarciu swych drzwi, ukazało wszystkim 200 000 sztuk kaktusów. Niektóre okazy były większe od samych zwiedzających. Z uwagi na sukces, jakim okazały się Dni Otwartych Farm, Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich zachęca do śledzenia strony internetowej lubuskie.ksow.pl w poszukiwaniu informacji o kolejnej edycji.