• Przejdź do treści
  • Ikona elementu - Facebook Facebook
  • Ikona elementu - Instragram Instragram
  • Ikona elementu - youtube youtube
  • Ikona elementu - Biuletyn Informacji Publicznej Biuletyn Informacji Publicznej
  • Ikona elementu - Skrzynka podawcza Skrzynka podawcza
Logo Lubuskie Warte zachodu

Portal Województwa Lubuskiego

  • Dla mieszkańca
    • Zdrowie
      • Aktualności
      • Wojewódzkie samorządowe jednostki organizacyjne oraz spółki
      • Umieszczenia w szpitalach psychiatrycznych na podstawie postanowienia sądowego
      • Przymus bezpośredni
      • Staże podyplomowe lekarzy
      • Wpis do ewidencji lekarzy uprawnionych do przeprowadzania badań lekarskich kierowców oraz osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami
      • Programy zdrowotne
      • Programy w zakresie ochrony zdrowia
      • Informator o dostępnych w województwie lubuskim formach wsparcia osób z zaburzeniami psychicznymi
      • Konsultacje społeczne
      • Polub nas na FB
      • Kontakt
    • NGO
      • Aktualności
      • Otwarte konkursy ofert
      • Tryb pozakonkursowy (małe granty)
      • Program współpracy i regulamin udzielania dotacji
      • Współpraca z NGO - kontakty
      • Konsultacje społeczne
      • Generator ofert
      • Rada Działalności Pożytku Publicznego Województwa Lubuskiego
      • Nabór do KM FEL 2021-2027
    • Współpraca zagraniczna
      • Aktualności
      • Priorytety Współracy Zagranicznej
      • Partnerzy Województwa Lubuskiego
      • Umowy, Porozumienia i Oświadczenia o współpracy
      • Inne formy współpracy
      • Kontakt
      • Biuro Regionalne Województwa Lubuskiego w Brukseli
    • Środowisko
      • Aktualności
      • POMOC DE MINIMIS
      • BDO i opłaty produktowe
      • Dostęp do informacji o środowisku
      • Ekopłatnik
      • Opłaty za korzystanie ze środowiska
      • Rejestr informacji o środowisku
      • Środowisko BIP
      • Zużyte baterie i akumulatory
    • e-lubuskie
      • Aktualności
      • MedBrain L – lubuski projekt wsparcia diagnostyki i medycyny systemami Sztucznej Inteligencji
      • Lubuskie Centrum Kompetencji Cyfrowych i Usług Wspólnych - Data Center
      • Lubuskie kontra Wirus
      • Lubuski e-Urząd II
      • Lubuskie e-Zdrowie
      • Park technologii kosmicznych
      • Termomodernizacja Budynku UMWL
      • Rewitalizacja budynku Wielospecjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. Sp. z o.o. na potrzeby Lubuskiego Centrum Kompetencji Cyfrowych i Usług Wspólnych - etap I
    • Kultura i dziedzictwo
      • Aktualności
      • Dotacje na zabytki
      • Lubuskie Szlaki Dziedzictwa Kulturowego
      • Lubuskie Pomniki Historii
      • Zabytki Światowego Dziedzictwa UNESCO w lubuskiem
      • Instytucje kultury
      • Strategie i Programy
      • Szlak Kościołów Drewnianych
      • Zamki, pałace i dwory
      • Nagrody Kulturalne Marszałka
      • Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego
    • Sport i edukacja
      • Wojewódzki Ośrodek Sportu i Rekreacji im. Zbigniewa Majewskiego w Drzonkowie
      • Nagrody i wyróżnienia w dziedzinie sportu
      • Współpraca z jednostkami samorządu terytorialnego Województwa Lubuskiego w zakresie sportu
      • Rozwój infrastruktury sportowej w Województwie Lubuskim 2025
      • Infrastruktura boisk piłkarskich
      • Jednostki oświatowe
      • Informacje oświatowe
      • Informacje o naborach do szkół i placówek
      • Konkursy na dyrektorów wojewódzkich jednostek oświatowych
      • Lubuska Edukacja Ekologiczno - Klimatyczna (Nauka)
      • Projekt - Lubuska Szkoła Przyszłości
    • Turystyka
      • Aktualności
      • Enoturystyka
      • Atrakcje Lubuskie
      • Organizatorzy turystyki i przedsiębiorcy ułatwiający nabywanie powiązanych usług turystycznych
      • Ewidencja Obiektów Hotelarskich
      • Przewodnicy Górscy, Przewodnicy Turystyczni i Piloci Wycieczek
      • Kontakt
    • Rozwój Regionu
      • Aktualności
      • Strategia Rozwoju Województwa Lubuskiego
      • Lubuska Rada Doradcza ds. Rozwoju Regionu
      • Lubuskie Regionalne Obserwatorium Terytorialne
      • Polityka spójności
      • Rewitalizacja
      • Szkolnictwo wyższe
      • Kontakt
    • Informacja przestrzenna i nieruchomości
      • Aktualności
      • Regionalny Węzeł Infrastruktury Informacji Przestrzennej Województwa Lubuskiego
      • Geoportale lokalne
      • Planowanie przestrzenne (m.in. opracowania studialne)
      • Nieruchomości na sprzedaż
      • Wojewódzki Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej
      • Główny Urząd Geodezji i Kartografii
      • Wyszukiwarka Ksiąg Wieczystych
      • Obowiązujący Plan Zagospodarowania Przestrzennego Województwa
    • Transport i Infrastruktura
      • Publiczny Transport Zbiorowy
      • Aktualności
      • Transport Lotniczy
      • Infrastruktura Drogowa
      • Infrastruktura Energetyczna
      • Ikona elementu - Inwestycje z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg Inwestycje z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg
      • Projekt RailBLu
      • Projekt OdraVelo
    • Stypendia Marszałka
      • Lubuskie Talenty - Program Stypendialny
      • Lubuscy Zawodowcy - Program Stypendialny
      • Stypendia dla studentów kierunków medycznych
      • Stypendia naukowe, twórcze i artystyczne
      • Stypendia sportowe
      • Stypendia dla studentów studiów stacjonarnych wyższych uczelni
    • Gospodarka
      • Zainwestuj w Lubuskiem
      • Zostań eksporterem
      • Ikona elementu - Misje gospodarcze Misje gospodarcze
      • Publikacje
      • Informacje o gospodarce Województwa
      • Inteligentne specjalizacje
      • Akredytacja Regionalna
      • Program Rozwoju Innowacji
      • Prezentacja Gospodarcza
    • Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
      • Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
      • Poprzednie edycje
    • Lubuski Lider Biznesu
    • Promocja Województwa
      • Aktualności
      • Filmy promocyjne
      • Materiały On-Line
      • Logo i Herb Województwa
      • Patronaty Marszałka Województwa
      • Atrakcje Lubuskie
      • Lubuskie Centrum Winiarstwa
    • Zamówienia publiczne
    • Fundusze Europejskie
      • Aktualności
      • Interreg
      • Regionalny Program Operacyjny - Lubuskie 2020
      • Zapytaj o Fundusze Europejskie
      • RODO w PIFE
      • Rzecznik Funduszy Europejskich
    • Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży
      • Aktualności
      • Informacje o nowej inwestycji
    • Rada Kobiet Województwa Lubuskiego
    • Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
      • Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
      • Ekspertyza - charakterystyka sytuacji kobiet i mężczyzn w województwie lubuskim
      • Równościowy Plan Dziania dla województwa lubuskiego na lata 2025-2030.
      • Sprawozdawczość
      • Kontakt
  • Urząd
    • Kontakty
    • Petycje
    • Standardy ochrony małoletnich
    • System Zarządzania Jakością
    • System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji
  • Samorząd
    • Zarząd Województwa
    • Sejmik
      • Aktualności
      • Radni
      • Ikona elementu - Sesje Sejmiku Sesje Sejmiku
      • Z prac Komisji Sejmiku
      • Kompetencje Sejmiku
      • Odznaka Honorowa za Zasługi dla Województwa Lubuskiego
      • Honorowy Obywatel Województwa Lubuskiego
      • Radni poprzednich kadencji
      • Młodzieżowy Sejmik WL
    • WRDS
      • Aktualności
      • Prezydium WRDS
      • Członkowie WRDS
      • Stanowiska
      • Uchwały
      • Opinie
      • Apele
  • Region
    • Lubuskie media
    • Parlamentarzyści
    • Rady i organy doradcze
  • Kontakt
Wyszukiwarka główna
Dla mieszkańca
Urząd
Samorząd
Region
Kontakt
Zdrowie
NGO
Współpraca zagraniczna
Środowisko
e-lubuskie
Kultura i dziedzictwo
Sport i edukacja
Turystyka
Rozwój Regionu
Informacja przestrzenna i nieruchomości
Transport i Infrastruktura
Stypendia Marszałka
Gospodarka
Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
Lubuski Lider Biznesu
Promocja Województwa
Zamówienia publiczne
Fundusze Europejskie
Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży
Rada Kobiet Województwa Lubuskiego
Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
Aktualności
Wojewódzkie samorządowe jednostki organizacyjne oraz spółki
Umieszczenia w szpitalach psychiatrycznych na podstawie postanowienia sądowego
Przymus bezpośredni
Staże podyplomowe lekarzy
Wpis do ewidencji lekarzy uprawnionych do przeprowadzania badań lekarskich kierowców oraz osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami
Programy zdrowotne
Programy w zakresie ochrony zdrowia
Informator o dostępnych w województwie lubuskim formach wsparcia osób z zaburzeniami psychicznymi
Konsultacje społeczne
Polub nas na FB
Kontakt
Aktualności
Otwarte konkursy ofert
Tryb pozakonkursowy (małe granty)
Program współpracy i regulamin udzielania dotacji
Współpraca z NGO - kontakty
Konsultacje społeczne
Generator ofert
Rada Działalności Pożytku Publicznego Województwa Lubuskiego
Nabór do KM FEL 2021-2027
Aktualności
Priorytety Współracy Zagranicznej
Partnerzy Województwa Lubuskiego
Umowy, Porozumienia i Oświadczenia o współpracy
Inne formy współpracy
Kontakt
Biuro Regionalne Województwa Lubuskiego w Brukseli
Aktualności
POMOC DE MINIMIS
BDO i opłaty produktowe
Dostęp do informacji o środowisku
Ekopłatnik
Opłaty za korzystanie ze środowiska
Rejestr informacji o środowisku
Środowisko BIP
Zużyte baterie i akumulatory
Aktualności
MedBrain L – lubuski projekt wsparcia diagnostyki i medycyny systemami Sztucznej Inteligencji
Lubuskie Centrum Kompetencji Cyfrowych i Usług Wspólnych - Data Center
Lubuskie kontra Wirus
Lubuski e-Urząd II
Lubuskie e-Zdrowie
Park technologii kosmicznych
Termomodernizacja Budynku UMWL
Rewitalizacja budynku Wielospecjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. Sp. z o.o. na potrzeby Lubuskiego Centrum Kompetencji Cyfrowych i Usług Wspólnych - etap I
Aktualności
Dotacje na zabytki
Lubuskie Szlaki Dziedzictwa Kulturowego
Lubuskie Pomniki Historii
Zabytki Światowego Dziedzictwa UNESCO w lubuskiem
Instytucje kultury
Strategie i Programy
Szlak Kościołów Drewnianych
Zamki, pałace i dwory
Nagrody Kulturalne Marszałka
Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego
Wojewódzki Ośrodek Sportu i Rekreacji im. Zbigniewa Majewskiego w Drzonkowie
Nagrody i wyróżnienia w dziedzinie sportu
Współpraca z jednostkami samorządu terytorialnego Województwa Lubuskiego w zakresie sportu
Rozwój infrastruktury sportowej w Województwie Lubuskim 2025
Infrastruktura boisk piłkarskich
Jednostki oświatowe
Informacje oświatowe
Informacje o naborach do szkół i placówek
Konkursy na dyrektorów wojewódzkich jednostek oświatowych
Lubuska Edukacja Ekologiczno - Klimatyczna (Nauka)
Projekt - Lubuska Szkoła Przyszłości
Aktualności
Enoturystyka
Atrakcje Lubuskie
Organizatorzy turystyki i przedsiębiorcy ułatwiający nabywanie powiązanych usług turystycznych
Ewidencja Obiektów Hotelarskich
Przewodnicy Górscy, Przewodnicy Turystyczni i Piloci Wycieczek
Kontakt
Aktualności
Strategia Rozwoju Województwa Lubuskiego
Lubuska Rada Doradcza ds. Rozwoju Regionu
Lubuskie Regionalne Obserwatorium Terytorialne
Polityka spójności
Rewitalizacja
Szkolnictwo wyższe
Kontakt
Aktualności
Regionalny Węzeł Infrastruktury Informacji Przestrzennej Województwa Lubuskiego
Geoportale lokalne
Planowanie przestrzenne (m.in. opracowania studialne)
Nieruchomości na sprzedaż
Wojewódzki Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej
Główny Urząd Geodezji i Kartografii
Wyszukiwarka Ksiąg Wieczystych
Obowiązujący Plan Zagospodarowania Przestrzennego Województwa
Publiczny Transport Zbiorowy
Aktualności
Transport Lotniczy
Infrastruktura Drogowa
Infrastruktura Energetyczna
Ikona elementu - Inwestycje z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg Inwestycje z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg
Projekt RailBLu
Projekt OdraVelo
Lubuskie Talenty - Program Stypendialny
Lubuscy Zawodowcy - Program Stypendialny
Stypendia dla studentów kierunków medycznych
Stypendia naukowe, twórcze i artystyczne
Stypendia sportowe
Stypendia dla studentów studiów stacjonarnych wyższych uczelni
Zainwestuj w Lubuskiem
Zostań eksporterem
Ikona elementu - Misje gospodarcze Misje gospodarcze
Publikacje
Informacje o gospodarce Województwa
Inteligentne specjalizacje
Akredytacja Regionalna
Program Rozwoju Innowacji
Prezentacja Gospodarcza
Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
Poprzednie edycje
Aktualności
Filmy promocyjne
Materiały On-Line
Logo i Herb Województwa
Patronaty Marszałka Województwa
Atrakcje Lubuskie
Lubuskie Centrum Winiarstwa
Aktualności
Interreg
Regionalny Program Operacyjny - Lubuskie 2020
Zapytaj o Fundusze Europejskie
RODO w PIFE
Rzecznik Funduszy Europejskich
Aktualności
Informacje o nowej inwestycji
Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
Ekspertyza - charakterystyka sytuacji kobiet i mężczyzn w województwie lubuskim
Równościowy Plan Dziania dla województwa lubuskiego na lata 2025-2030.
Sprawozdawczość
Kontakt
Kontakty
Petycje
Standardy ochrony małoletnich
System Zarządzania Jakością
System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji
Zarząd Województwa
Sejmik
WRDS
Aktualności
Radni
Ikona elementu - Sesje Sejmiku Sesje Sejmiku
Z prac Komisji Sejmiku
Kompetencje Sejmiku
Odznaka Honorowa za Zasługi dla Województwa Lubuskiego
Honorowy Obywatel Województwa Lubuskiego
Radni poprzednich kadencji
Młodzieżowy Sejmik WL
Aktualności
Prezydium WRDS
Członkowie WRDS
Stanowiska
Uchwały
Opinie
Apele
Lubuskie media
Parlamentarzyści
Rady i organy doradcze
Wyszukiwarka mobilna
  • Strona główna
  • Dla mieszkańca
  • Turystyka
  • Turystyka
  • Rozsmakuj się w Lubuskiem!...
5 lutego 2025

Rozsmakuj się w Lubuskiem! Stawiamy na turystykę kulinarną

Małgorzata Tramś-Zielińska

Autor

Fot: Katarzyna Klimkowska

Udostępnij

X.com Facebook.com LinkedIn.com Pinterest.com

O tym, że Lubuskie smakuje wyjątkowo, nie trzeba nikogo przekonywać. W urzędzie, z wicemarszałkiem Grzegorzem Potęgą i członkiem Zarządu Zbigniewem Kołodziejem spotkało się blisko 30 pasjonatów, producentów produktów regionalnych, reprezentujących różne branże.

5 lutego 2025 r. podczas spotkania w Sali Prasowej rozmawiano o nowej inicjatywie w naszym regionie – rozwoju szlaków kulinarnych.

Wicemarszałek Grzegorz Potęga przekazał, że w grudniu 2024 r. wziął udział w konferencji dotyczącej  przyszłości polskiej turystyki. Wiceminister sportu i turystyki Piotr Borys zapowiedział wówczas, że prawdopodobnie pierwsze spotkanie związane z aktualizacją Strategii Turystycznej, odbędzie się u nas, w województwie lubuskim w połowie marca 2025 r.

– Będzie nam zależało, abyście państwo wzięli w tym udział, by ta strategia, którą wypracujemy na najbliższe lata, wynikała z waszych praktyk. Widzimy bardzo duży potencjał w rozwoju turystyki na Ziemi Lubuskiej i chcielibyśmy was wspierać w różnego rodzaju inicjatywach. Mamy świetne jedzenie, wino, walory przyrodnicze i warto to wykorzystać – podkreślił wicemarszałek Grzegorz Potęga.

Zasmakuj lubuskiej gościnności

Podczas spotkania uczestnicy mieli okazję przedstawić swój potencjał i możliwości. Jeden z takich szlaków tworzą: Sad Solniki – Winnica Kinga w Starej Wsi - Gościniec u Deców. -  Jestem pełen podziwu i szacunku dla tego, co panie robicie. To fajny ciekawy produkt, który próbujecie realizować - mówił wicemarszałek Grzegorz Potęga.

Kinga Kowalewska-Koziarska z Winnicy Kinga podkreślała, że celem jest połączenie siatek. – Chcemy połączyć nitki.  Wystarczy to spiąć, widzimy duży potencjał rozwoju. Turysta jest leniwy, lubi mieć podane na tacy i czuć się zaopiekowanym - mówiła.

Magdalena Dec z Gościńca u Deców dodała: - Do nas przyjeżdża turysta świadomy, chce konkretnej usługi i wysokiej jakości.

W ofercie turystyki kulinarnej wyróżnia się różnego rodzaju atrakcje turystyczne: potrawy i produkty regionalne, wydarzenia kulinarne - targi, festyny, degustacje, pokazy kulinarne, winobranie, miejsca z regionalnymi, lokalnymi produktami - sklepiki, winnice, pasieki. Osoby produkujące regionalne produkty żywnościowe to najczęściej pasjonaci, kultywujący tradycyjne technologie produkcji miejscowych napojów, wyrobów, potraw.  

Irena Lisowska-Szron z Pałacu Solniki mówiła o lubuskich walorach – pałace, zamki, jeziora, lasy. Każda z nas ma miejsce, w którym może przyjąć gości. Pałac Solniki ma soki, produkty regionalne, przetwory – dodała.

- Zależy nam na tym, aby produkty tradycyjne i regionalne, znajdowały coraz więcej odbiorców, a konsumenci byli z nich zadowoleni i jak najczęściej korzystali z dobrodziejstw, które są produkowane na Ziemi Lubuskiej – mówił członek Zarządu Województwa Lubuskiego Zbigniew Kołodziej.

Turystyka kulinarna to przedsięwzięcie o charakterze turystycznym, w którym istotną częścią programu lub decydującym motywem podjęcia podróży jest skorzystanie z oferty kulinarnej regionu.  Wymogiem jest zachowanie wysokiej jakości potraw oraz sporządzanie ich z wykorzystaniem tradycji kulinarnych i surowców regionalnych.

Szlak powinien zawierać m.in. następujące elementy:

  • usługi gastronomiczne, mapy z zaznaczeniem szlaku, placówki, takie jak np. muzea związane z wytwarzaniem żywności,
  • wydarzenia: festiwale, pokazy, prezentacje związane z produkcją żywności;
  • pakiety turystyczne;

Wszystkie te elementy powinny być zlokalizowane na określonym obszarze.

Podczas spotkania zwrócono uwagę, że trafionym pomysłem jest Lubuski Nawigator – publikacja stworzona przez  Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. Publikacja ułatwia znalezienie producentów w swojej najbliższej okolicy. Znajdują się w niej zarówno miejsca sprzedaży produktów regionalnych, ale również producenci branż spożywczych z województwa lubuskiego, m.in. producentów branży: pszczelarskiej, piekarniczej, mięsnej, produktów rybołówstwa, produktów ekologicznych, produktów mlecznych, napojów, dziczyzny, dań gotowych, olejów, warzyw i owoców, lodów, właścicieli agroturystyki, a także rękodzielnicy. 

W spotkaniu wzięli również udział: Zastępca Dyrektora Departamentu Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWL Monika Nowicka-Woźniak, Dyrektor Departamentu Promocji, Turystyki i Sportu UMWL Janusz Rewers, dyrektor Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego Marta Forszpaniak.  

Pobierz PDF
Kategoria: Turystyka
  • Poprzedni wpis O wspólnym działaniu na rzecz branży turystycznej
  • Następny wpis Lubuskie otwarte na nową strategię turystyczną

Galeria: O turystyce kulinarnej

  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.
  • 5 lutego w Sali Prasowej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie – tworzeniu szlaków kulinarnych w naszym regionie. To szansa na promocję lokalnych smaków i tradycji, ale też impuls dla turystyki i rozwoju małych producentów.

Powiązane wiadomości

  • Promocja Regionu
    27.09.2025
    Pierwsze winne grona zebrane! Świętujemy z winiarzami w Zaborze...
  • Promocja Regionu
    18.09.2025
    Winobraniowa uczta w Winnicy Samorządowej: warsztaty, korowód...
  • Aktualności
    3.06.2025
    Poznaj lubuskie smaki
  • Turystyka
    3.04.2025
    Lotnicze panoramy promują województwo lubuskie
  • Turystyka
    12.03.2025
    Województwo Lubuskie zaprezentowało swoją ofertę na targach ITB...
  • Rozwój Regionu
    6.02.2025
    Są pomysły na rozwój lubuskiego winiarstwa
  • Od lewej: Wiceminister Sportu i Turystyki Piotr Borys, Wicemarszałek Województwa Lubuskiego Grzegorz Potęga
    Turystyka
    11.12.2024
    O wspólnym działaniu na rzecz branży turystycznej
  • Promocja Regionu
    13.03.2024
    Dołącz do Mapy Lubuskich Producentów - Nawigator Lubuski
  • Promocja Regionu
    30.03.2023
    Nawigator Lubuski: poznajcie z nami bliżej lubuskich producentów...
  • W Zielonej Górze wytwarzane są regionalne krówki od SieJe Słodycz, które kupicie wysyłkowo
    Promocja Regionu
    22.03.2023
    Nawigator Lubuski: poznajmy producentów z powiatu zielonogórskiego...

Zobacz również

  • Turystyka
    19.07.2024
    Zwiedzaj Lubuskie z Duszkiem Lubuszkiem!
    Wakacje to dobry czas na rodzinne wypady turystyczne i zwiedzanie lubuskich atrakcji. Można to zrobić...
  • Turystyka
    1.10.2024
    Światowy Dzień Turystyki pod hasłem „Turystyka i pokój” w Toruniu
    W dniach 30 września - 1 października 2024 r. Toruń stał się miejscem ogólnopolskich obchodów Światowego...
Zobacz więcej

Dodatkowe informacje

Logo Lubuskie Warte zachodu

Adres:

Województwo Lubuskie - Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego

ul. Podgórna 7

65-057 Zielona Góra

  • Ikona elementu - Facebook Facebook
  • Ikona elementu - Instragram Instragram
  • Ikona elementu - youtube youtube

Kontakt:

tel.: +48 68 456 52 00

fax: +48 68 456 52 96

kancelaria.ogolna@lubuskie.pl

e-Doręczenia: AE:PL-59819-50513-EDBAG-31

Godziny otwarcia urzędu:

pn-pt: 7:30 - 15:30

W imieniu Zarządu i Marszałka interesantów w sprawach skarg i wniosków przyjmuje Sekretarz Województwa w każdą środę w godzinach 8.30-16.30, po uprzednim umówieniu się.
Tel. +48 68 456 55 00

Dane:


NIP: 973-05-90-332

REGON: 970770089

TERYT: 0862011 16742

Dla mieszkańca
Zdrowie
NGO
Współpraca zagraniczna
Środowisko
e-lubuskie
Kultura i dziedzictwo
Sport i edukacja
Turystyka
Rozwój Regionu
Informacja przestrzenna i nieruchomości
Transport i Infrastruktura
Stypendia Marszałka
Gospodarka
Nagroda Gospodarcza Marszałka Województwa Lubuskiego
Lubuski Lider Biznesu
Promocja Województwa
Zamówienia publiczne
Fundusze Europejskie
Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży
Rada Kobiet Województwa Lubuskiego
Europejska Karta Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym
Urząd
Kontakty
Petycje
Standardy ochrony małoletnich
System Zarządzania Jakością
System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji
Samorząd
Zarząd Województwa
Sejmik
WRDS
Region
Lubuskie media
Parlamentarzyści
Rady i organy doradcze
Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • Zasady bezpieczeństwa w Internecie
  • ePuap UMWL
  • Formularz kontaktowy
© Copyright Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze
Realizacja: IDcom.pl